Kriss, o fi cum spui si tu, dar genul de exhibitionism de pe Facebook nu-mi place. Totul la vedere, totul expus tuturor, cu numele real. Da stiu ca anumite chestii le pot vedea doar prietenii, dar pana la urma ce e un "prieten" pe Facebook? Fosti/actuali colegi de servici/scoala, Gigi pe care l-ai intalnit ieri, Maricica pe care n-ai intalnit-o niciodata fata in fata, toti sunt "prietenii" tai.
Mie nu mi-ar conveni de exemplu ca unii amici sa citeasca ce scriu pe forum, dupa cum nu mi-ar conveni sa-mi impartasesc viata offline cu unii dintre forumisti. Nu ca as avea vreo problema, m-am intalnit live cu forumisti si sunt prieteni care stiu nick-ul cu care postez pe forumuri. Dar e o chestie de selectie. Mi se pare normal ca eu sa aleg cat sa dezvalui din viata mea fiecaruia, luat individual. Nu sa arunc o gramada de informatie si poze intr-un free-for-all care mi se pare o idee foarte proasta din diverse motive. De exemplu dupa X ani te poti trezi ca pozele alea nu te mai reprezinta, ca mesajele alea nu mai reflecta ce crezi acum. Dar odata puse pe net, cu numele tau real, in fata tuturor "prietenilor" sau chiar a oricui voia sa le vada, e greu sa mai scapi de o eticheta. Sau de ce ma rog ar treubui sa stie colegul Y, crestin ortodox convins, ca mie mi-a placut mult un film care din punctul lui de vedere e blasfemiator? De ce ar trebui sa te vada amicul Z, vegetarian convins, cum tai porcul de craciun? In fine...
Last edited by Twinsen : 25 Dec 2013 at 16:16.
|