View Single Post
Old 11 Dec 2013, 16:26   #4531
faraimaginatie
Guru

faraimaginatie

Twinsen, eu am impresia ca tu chiar nu esti capabil sa porti o conversatie in contradictoriu fara sa afisezi aere de superioritate inchipuita. Ceea ce e cam trist si spune multe despre tine.

In alta ordine de idei.

Originally Posted by sigalia:

P.S. Faptul ca in casa Adelei s-au gatit si s-au mancat numai spaghetti cu sos are vreo semnificatie mai profunda ,e vreo chestie asa….conceptuala , menita sa sublinieze conditia sociala, sau pura intamplare ?

Oare se mai invoca mult motivul asta cu spaghetele? Uite, si noi aveam, in familie asa, o mancare pe care maica-mea o gatea de vreo 2-3 ori pe luna...pentru ca ne placea mult. Era vorba de ciorba de salata (trageti voi concluziile despre statututl social, cultural etc...). Acuma, din ce-am vazut in film, se intampla ca de fiecare data cand K se decide sa ne-arate o cina in familie (2-3 ori pe parcursul a 5 ani?) oamenii aia mananca spaghete. Asta nu inseamna ca Adele mananca in fiecare zi spaghete. Se-ntampla de cateva ori si-atunci hop si K cu camera. Plus ca mie mi-a parut ca punerea asta in contrabalans a celor doua cine a avut si-o conotatie sexuala pe langa cea de a proiecta un anumit statut social si cultural.

Mie problema principala a filmului mi-au parut scenele de sex. Si m-am tot gandit de ce am o asa problema mare cu ele pentru ca in L`Inconnu du Lac nu mi s-au parut deloc nelalocul lor. Am revazut filmul in weekend si mi-am dat seama. Pana la scena aia de sex totul e filmat in prim plan si exista o anumita apropiere de personaj, esti acolo cu el, si esti obisnuit sa-i fi aproape. Vine mult-discutata scena de sex. Hopa, unghiul lentilei se deschide dintr-o data. Si devenim un fel de complici ai lui pervy Kechiche. Mie lipsa asta de consistenta chiar in momentul ala mi se pare suspicioasa. E ca si cum Kechiche ne invita sa ne destindem putin pe la mijlocul filmului, sa ne bagam mana in pantaloni si sa ne masturbam putin ca prea am fost tinuti in garda pana atunci. Se cam saboteaza singur dupa parerea mea. Ma rog, filmul isi pierde putin din stralucire la a doua vizionare, sa fiu sincera.
faraimaginatie is offline   Reply With Quote sendpm.gif