View Single Post
Old 25 Oct 2013, 22:36   #5
White1
Guru

White1

Ma bucur ca l-ai vazut si ca ti-a placut. Nu esti singura care ar fi preferat ca filmul sa se se cheme "The Last Weekend" Eu n-am avut nici o problema cu finalul, stiu ca pare putin cam abrupta redresarea dar nu mi se pare atat de deranjant. Sunt absolut sigur ca Paramount a avut de a face cu modul in care se termina filmul, se stie ca studiourile Hollywoodiene aveau o aversiune inascuta fata de finalurile nefericite.
Si daca tot se potriveste cu profilul turneului, un citat din clasici, (indragitul user White1 pe pagina filmului de pe Cinemagia) referitor la final:
"Nu cred ca Birnman s-a lasat de bautura din dragoste pentru Helen. Pur si simplu ajunsese in punctul in care fie se sinucidea, fie isi schimba radical viata..adica renunta la aclool. E drept ca Helen l-a impiedicat in ultimul moment sa recurga la prima varianta, poate mai tentanta, dar asta e alta poveste. Acum, in ceea ce priveste finalul, eu nu il consider deloc "usurel". Adica, dupa ce eroul trece printr-un adevarat iad (si cat de bine e zugravit iadul asta de Wilder) e imposibil sa iasa din el neatins. Si nu avem nici o garantie ca nu se va intoarce din nou la vechile lui obiceiuri. In plus trebuie sa iei in calcul si anul in care a fost realizat filmul si subiectul acestuia. Filmul era destul de controversat (si probabil riscant din punct de vedere financiar) si fara un final intunecat. In sfarsit, e vorba si de mesajul pe care l-ar fi transmis filmul persoanelor cu aceiasi problema ca a lui Birnman: "If you can't quit your drinkin' problem just kill yourself"? "

LE: A, si apropo de ce zice Fellini:unii regizori (dintre imigranti) se adapteaza mai bine sistemului, altii mai prost sau deloc. Cel mai bun exemplu e Fritz Lang care dupa ce a venit in America a inceput sa realizeze filme slabe pe banda rulanta.

Last edited by White1 : 25 Oct 2013 at 22:41.
White1 is offline   Reply With Quote sendpm.gif