Originally Posted by Twinsen:
Nu stiu ce intelegi tu prin nivel de inteligenta ridicat. Mie mi se pare ca asta ineamna sa vezi si cu doua mutari inainte. Ma duc la facultatea X si dup-aia ce fac? Cine ma angajeaza? Dar sigur de vina nu e prietenul, ci sistemul!
|
Nu mi-am dat seama daca ai fost ironic in ultima propozitie sau nu.Acuma daca stam sa ne gandim nu poti sa prevezi viitorul, chiar daca ar fi relativ apropiat daca e sa ne luam dupa 4 ani.Totusi nu a ales o facultate pentru a avea diploma, gen Spiru sau FSEGA daca ii sa raman pe plan local.Si-a ales ceea ce-i place lui si acum plateste pentru asta.Uite, ai mei au terminat agronomia cu putin inainte de revolutie, care era una dintre putinele lucruri care mergeau pe vremea lui Ceasca, si nu stiu cati prevesteau dezastrul adus de mosul kgb-ist impreuna cu acolitii lui.Iti dai seama ca au trebuit sa se reorienteze dupa cativa ani.Si acum sa revin putin la ceea ce ma deranjeaza in chestiunea cu studentii.Astia dupa ce termina sa mor io daca nu-s cei mai rupti in cur oameni din tara asta.Cativa au noroc sa-si gaseasca loc de munca, dar ceea ce este mai enervant este ca pe oriunde mergi (ba, pana mea chiar si intr-un magazin alimentar de colt am vazut) scrie "cautam oameni cu experienta".Deci din start iti poti lua gandul de la orice sansa de angajare.Facultatile nu te ajuta cu absolut nimic in a-ti gasi un loc de munca dupa ce ai primit diploma, asta dupa ce bagi zeci de milioane in taxe si alte cacaturi.
Referitor la sistemul de sanatate, s-ar parea ca cel bazat pe asigurari ar fi cel mai bun.Da' are si ala hibe mari.Mari de tot.