Originally Posted by rvn:
de ce nu invatam, mai bine, sa nu le incalcam teritoriul? cred ca ar fi mult mai eficient decat sa tipam in gura mare de cate ori se mai iveste un caz. am toata compasiunea pentru familia micutului de 4 ani si nu vreau sa-mi pun intrebarea fireasca "ce-as fi facut eu in locul lor?", dar, chiar mi se pare ciudat ca nimeni nu pomeneste de neglijenta, in primul rand, a parintilor si in al doilea rand, a bunicii. responsabilitatea lor nu o pune nimeni in discutie, ca si cum, in locurile de joaca publice, ar trebui sa existe cate un bodyguard pentru fiecare copil care este lasat brambura, in timp ce, mama, tatal, bunica, bunicul,dormiteaza, croseteaza, sta la taclale sau vorbeste nesfarsit la telefon.
|
1.Teritoriul unui caine poate ajunge la proportii babane.Deci la un moment dat s-ar putea sa constati ca juma' de Bucuresti e teritoriul lor.
2.Se discuta excesiv pentru ca a devenit o problema mare, iar opinia publica simte cumva ca acum este momentul cel mai potrivit pentru a face presiuni la adresa ONG-urilor si primariilor.Una e sa urlii despre problema maidanezilor pe vremuri de pace, alta e sa urlii dupa un astfel de incident.
3.Nu se pune problema de neglijenta deoarece practicile aplicate de minunatii parinti ai victimei sunt executate de majoritatea parintilor din Bucuresti si nu numai.Pe deasupra cainii,in opinia generala, nici nu ar trebui sa exista intr-o capitala civilizata, asa ca orice tentativa de acuza e scoasa direct din schema..Nu judec de altfel practica asta de ati lasa copilul liber.
4.Eu zic sa va obisnuiti cu muscaturile.Nu se vor schimba prea multe in viitorul apropiat si ma indoiesc ca cel indepartat va fi mai luminos.Sfatul meu: cititi psihologie canina, tratate de negociere, faceti sport,alergati,creati-va un set de reguli si duceti-va la un maestru sa va invete reguli elemetare de auto-aparare.Traim in Caninland.