View Single Post
Old 04 Sep 2013, 21:34   #3284
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by iiii:
ma enerveaza ingrozitor babutele de la blocuri care dau mancare la cainii vagabonzi... si care sustin ca : " un musca mama , e bland " .
nu numai babutele care le dau de mancare amplifica fenomenul de inmultire al lor. zilnic, zeci de tone de mancare, sunt aruncate alandala peste tot, iar ritmul in care se colecteaza deseurile menajere nu este nici pe departe, unul vioi. ce sa mai vorbim de o solutie eficienta si nepoluanta de distrugere sau reciclare a tuturor tipurilor de gunoaie. deocamdata, nu avem decat pubele separate pentru sticla, hartie si metale. suntem in stadiu incipient. atata vreme cat exista mancare din belsug pentru ei, cainii si nu numai ei, prospera. habitatul lor este raiul pe pamant.
ne trebuie multa educatie. trebuie sa invatam sa ne respectam teritoriile. trebuie sa constientizam pericolul pe care-l reprezinta toata mizeria urbana, cu tot cu cainii fara stapan si daca voi credeti ca eutanasierea lor in masa, ar fi solutia ideala, este un pic exagerat.
cainele meu este dintr-o rasa agresiva. este masiv si extrem de puternic. n-a atacat pe nimeni, niciodata. este o chestiune, cum spuneam, de educatie si chiar daca instinctele primare, il vor indemna, vreodata, sa atace,sunt convinsa ca daca n-a fost invatat sa raneasca, nu o va face.
tot instinctul primar ne indeamna si pe noi sa-i ucidem fara drept de apel. de ce nu invatam, mai bine, sa nu le incalcam teritoriul? cred ca ar fi mult mai eficient decat sa tipam in gura mare de cate ori se mai iveste un caz. am toata compasiunea pentru familia micutului de 4 ani si nu vreau sa-mi pun intrebarea fireasca "ce-as fi facut eu in locul lor?", dar, chiar mi se pare ciudat ca nimeni nu pomeneste de neglijenta, in primul rand, a parintilor si in al doilea rand, a bunicii. responsabilitatea lor nu o pune nimeni in discutie, ca si cum, in locurile de joaca publice, ar trebui sa existe cate un bodyguard pentru fiecare copil care este lasat brambura, in timp ce, mama, tatal, bunica, bunicul,dormiteaza, croseteaza, sta la taclale sau vorbeste nesfarsit la telefon.
Attached Images
File Type: jpg IMG_0077.JPG (38.1 KB, 14 views)

Last edited by rvn : 04 Sep 2013 at 21:46.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif