''Passion''( 2012)
Ceva gen : femei de succes si dramele lor.
Femeile sunt trei .
Prima : Sefa cea Mare, blonda platinata,tinute office-glam,bijuterii spectaculoase ,amatoare de partide de amor cu recuzita( pentru detensionare psihica)
A doua : Subalterna Talentata a primei.Moaca de liceana muncitoare.Tinute cenusii si corecte.Expresie lipsita de orice semnificatie.
A treia: Asistenta devotata a Subalternei Talentate.Eiiii,asta da,mai merge : figura calda,tunsoare fresh,tinute casual( vine la program in pantaloni scurti care-o prind de minune),o naturalete reconfortanta in raport cu primele doua.
Fetele au in pemanenta cu ele laptop-uri argintii,masini frumoase,dispozitive sofisticate de spionaj si inregistrare,si sunt conectate permanent la plasme prin care comunica si se vad.
Actiune : Sefa cea Mare ii fura Subalternei Talentate ideile.Aceasta la randul ei ii fura iubitul(un tip care umbla neras si vesnic baut si lucreaza tot pe-colo cu ele).Podoaba de iubit fura si el ceva - respectiv banii companiei.
Sefa cea Mare are minte in cap si sange rece.Nu amesteca patul cu afacerile si nici cariera cu sentimentele.Prin urmare,ii da iubitului un sah-mat scurt,si-si umileste Subaltena Talentata cu niste inregistrari compromitatoare.Imeidiat dupa faza asta - este ucisa.
Partea thriller-dedectivista a filmului este,slava Domnului ,scurta si capabila chiar sa ofere nitica surpriza(iata ce inseamna respect fata de spectator !).Finalul e o peltea cu amor lesbian si inca o crima ,ambele insa ....cu final fericit.
Am facut rezumat pentru ca filmul nu e de vazut decat intr-o singura situatie : tinerele aspirante la o cariera fulminanta pot studia codurile vestimentare si pot beneficia de o lectie importanta:cum sa puna mana pe barbatul cel mai important din companie.Ca sa nu muriti de curiozitate pun "'reteta'' livrata in film de Sefa cea Mare - Subalternei Talentate:
"Daca il prinzi pe tipul cel gras cu chelie poti gestiona intreg portofoliul companiei.
Nu pot,eu nu sunt ca tine - raspunde cea novice.Nu stiu sa fac asta.
Ba poti.Lasa-l sa vorbeasca despre el insusi.E subiectul preferat al barbatilor !"