View Single Post
Old 23 Jun 2013, 16:23   #73
varu
Guru
 
varu
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 808
La sfarsitul saptamanii viitoare bucurestenii cinefili pot alege intre mai multe evenimente irepetabile interesante.

Vineri seara, aia de la UNATC care fac si revista "Film menu" organizeaza o seara de scurt-metraje romanesti cu discutie cu echipele dupa proiectie (e si Radu Jude, si Tudor Jurgiu etc). Nu trebuie sa fii student pe-acolo, e invitat oricine si intrarea e gratuita. Am un link de facebook event:
https://www.facebook.com/events/407042789411434/

Duminica seara, la cinema Elvira Popescu ora 19.00, cei (ca mine) care n-au vazut "Les Enfants du paradis" si vor sa-l vada pe un ecran de cinema au ocazia.

Si as mai semnala doua evenimente, nu stiu cate stiti despre nenea asta, Dan Alexe. Eu sunt fan. E un documentarist si poliglot (vorbeste fluent 13 limbi straine), a facut doua documentare, unul despre ultimii doi evrei din Kabul, "Cabala la Kabul", care se si urasc intre ei. Povestea din spatele filmului e fabuloasa. Omul a stat initial doi ani in Afghanistan ca sa filmeze povestea si dupa doi ani i-au fost furate toate filmarile pe aeroportul din Bruxelles cand se intorcea si n-a mai dat de ele. A intrat in depresie, a baut mult timp, s-a intors in Afghanistan si a mai stat un an si asta e filmul "Cabala la Kabul". Mai are un film despre dervisii sufi din Balcani, a stat si prin Cecenia cu anii sa studieze sufismul de pe acolo cand in Cecenia era mai bine sa nu calci. El traieste la Bruxelles si vine cam la cateva luni in Romania si isi proiecteaza documentarele, urmate de discutii cu publicul, garantez ca e un om interesant si documentarele sunt interesante. Eu le-am vazut pe amandoua, dar in ani diferiti. De exemplu anul asta a mai venit o data, filmul ala cu evreii l-a avut moderator la discutia de dupa pe Cristi Puiu, ala cu sufismul pe Corneliu Porumboiu. Asta e blogul lui:
http://cabalinkabul.wordpress.com/
Vad ca vineri seara o sa fie evenimentul asta (nu e un film al lui):
http://cabalinkabul.wordpress.com/20...sub-ceausescu/
sambata seara e filmul cu sufismul (sau dezbatere):
https://www.facebook.com/events/470036283077675/
L-or proiecta si pe ala cu evreii pe undeva, daca da, nu il ratati, e ceva fabulos.

Last edited by varu : 24 Jun 2013 at 15:02.
varu is offline   Reply With Quote sendpm.gif