Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 13 Jun 2013, 19:33   #1680
rvn
Scorpia cinefiscalitatii
 
rvn
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,621
Originally Posted by anaemona:
rvn, in a 3-a poza ce e? ciulama sau usturoi sau smintina?
este o combinatie intre cele doua. initial, am vrut sa fac un sos alb putin mai lejer, cu putin unt si o lingurita de amidon, dupa care, m-am razgandit, am luat de pe foc si dupa cataeva minute am pus peste, smantana, usturoi pisat si patrunjel tocat. a iesit buna.

si..desigur, prajirea nu este recomandata, indiferent de ceea ce torturam in uleiul incins.
insa, din experienta mea si cred ca si altii pot confirma ceea ce sustin eu, anumite retete, nu se pot realiza fara aceasta hulita de catre dieteticieni, prajire.
safe-ul de care spui tu, ar fi un fel de varianta pentru cine pofteste iremediabil la asa ceva si tine un regim alimentar sever, pentru o anumita afectiune. consider ca, o data la nu siu cat timp (oricum, destul de rar), nu-i un capat de lume daca ne satisfacem astfel de pofte.
sincer, eu n-as manca niciodata pestisori gatiti asa, nici la mare, nici pe la colturi de strada.
macar sa stiu ca uleiul acela este la prima ardere, adica fix din tigaia mea.

Last edited by rvn : 13 Jun 2013 at 21:10.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif