Ma enerveaza mostenitorii unor celebritati culturale care incearca sa stoarca tot ce pot din operele cu care s-au trezit in brate. Fata lui Ionesco , Mitzura Arghezi si altii . E normal sa primeasca o suma de bani asa cum prevedea legii dar nu e frumos cand impiedica din meschinaria lor difuzarea operei mostenite . Fata lui Ionesco stiu ca facea figuri si impiedica piesele tatalui sa fie jucate in Romania.
Vad ca si mostenitorii lui Petre Tutea se naravesc la cascaval si fac figuri . Bine, pentru mine Petre Tutea a fost mereu supraevaluat in calitatea lui de filozof . Poate fi numit si filozof daca ne gandim la Socrate si la primii lui discipoli /advresari care stateau la un paharel si discutau despre marile adevaruri ale vietii . Daca insa ne gandim la marii filozofi care construiau sisteme ametitoare si datatoare de dureri de cap ,Petre Tutea nu prea se califica . In plus sa mai traduci din ''opera '' lui pasunista mi se pare o piedere de timp /bani . Sunt satui aia din Europa de marii lor ganditori si nu cred ca mai au timp de pierdut cu goangele noastre nationale. Ce sa faci insa daca noi suntem obsedati de '' imaginea noastra in strainatate '' ??? Trebuie sa stie tot europeanu' de Eminescu , Creanga , Tutea .s.a.
Eu cred ca ar trebui tradus Pavel Corut si asa ar avea aia o imagine adecvata despre noi .
http://www.realitatea.net/unicul-mos...i_1202560.html