eu consider ca a te imbraca adecvat pentru serviciu este o chestiune de educatie si dorinta de a te simti confortabil in limite decente, desigur. atunci cand tinuta ne este impusa de rigorile regulamentului de ordine interioara, suntem obligati sa purtam anumite haine (care ne plac, sau nu),dar n-avem incotro daca este obligatoriu. dealtfel, este esential sa pastrezi cumva un echilibru intre a purta ceva extravagant, caraghios si total nepotrivit cu ceea ce prestezi si a purta haine care nu se potrivesc cu fizicul si personalitatea, doar pentru a respecta regulile sociale generale, sau ale unui grup restrans. exista firme private care pun mare pret pe imagine si ca atare, tinuta angajatilor este si ea inclusa in aceasta imagine. pe mine nu m-ar deranja sa mi se impuna o anumita linie vestimentara la serviciu, atata timp cat, acele haine, se potrivesc cu mediul in care prestez acel serviciu. altfel, mi se pare absolut o mare tampenie ca, in baza unei libertati individuale conferite de democratie, un medic sa intre in sala de operatie in geaca de motociclist, avocatul sa apara la procese in pantaloni de plaja si papuci, iar salvamontistul, sa escaladeze muntii in costum Armani.
|