Quote:
George Hanson: They're not scared of you. They're scared of what you represent to 'em.
Billy: Hey, man. All we represent to them, man, is somebody who needs a haircut.
George Hanson: Oh, no. What you represent to them is freedom.
Billy: What the hell is wrong with freedom? That's what it's all about.
George Hanson: Oh, yeah, that's right. That's what's it's all about, all right. But talkin' about it and bein' it, that's two different things. I mean, it's real hard to be free when you are bought and sold in the marketplace. Of course, don't ever tell anybody that they're not free, 'cause then they're gonna get real busy killin' and maimin' to prove to you that they are. Oh, yeah, they're gonna talk to you, and talk to you, and talk to you about individual freedom. But they see a free individual, it's gonna scare 'em.
Billy: Well, it don't make 'em runnin' scared.
George Hanson: No, it makes 'em dangerous.
|
Am crezut ca o sa fie floare la ureche sa scriu despre film dar cand sa dau "post replay"..pauza. Greu sa gasesc ceva potrivit si mi-am dat seama ca e un film despre care nu-mi e deloc usor sa zic ceva asa ca..o sa schitez cateva idei. Un film aparent usor, despre niste tipi care au si ei niste motociclete, cam ciudatei, ce vor musai sa mearga la Mardi Gras. Cel putin asta a fost perceptia initiala si, fara sa stiu cum si cand, m-a prins in cadrele lui..la inceput m-am surprins admirand motocicletele, apoi muzica, peisajele (simple, naturale, oarecum neatinse de civilizatie, fruste dar impresionante) ca mai apoi sa imi dau seama ca e un film foarte profund, nu in sensul filozofic ci in cel a trairilor si al ideilor. E un film pe care eu l-am perceput a fi despre libertate si diferenta dintre idee, perceptie si realitate..adoram sa slavim libertatea, o cerem prin orice mijloace, o cantam in tot soiul de imnuri si ode, ii ridicam statui, ne mandrim cu iluzia de a o avea..insa cand o intalnim in stare pura, doar ca nu facem cruce si zicem in gand "piei, Satana! ce esti tu?". In film, libertatea e prezentata ca fiind cu totul alta pentru fiecare..banii, gandul liber, spiritul avantat, vantul ce-ti suiera pe la urechi, privirea nealterata de civilizatie, femei, bautura si droguri la discretie, eliminarea celor neasemeni noua..fiecare se crede liber in felul lui.
Un film fascinant, nu capodopera dar care ramane sa-ti bantuie gandurile mult timp dupa ce l-ai vazut. Nota 10 pentru muzica.