|
rvn, nu numai femeile plictisite se ocupă de grădinărit. noi am avut grădină, deşi şi mama, şi tata lucrau.
ceva ce nu se înţelege, pentru că văd că se gîndeşte la un mod foarte maniheist aici. nimeni nu vrea să se întoarcă în vremurile întunecate, nimeni nu vrea să renunţe la beneficiile civilizaţiei, nimeni nu predică stilul de viaţă amish, deşi nu văd ce e rău cu el. dar hai să nu mitologizăm marea capacitate de igienizare e produselor datorate industriei. am văzut ferme din occident. înainte de muls, ugerul se şterge cu o cîrpă înmuiată în apă caldă. atît. problemele pe care le are danone o dată la 2 ani, epidemiile de e-coli, carnea infestată vin din creşterea industrială a cărnii, nu din cea de casă. puiul care dă alergii şi mîncărimi lucrătorilor de la kfc e crescut industrial. în fermele de bovine crescute pentru carne, se întîmplă de multe ori ca animnalele să stea pînă la burtă în excrement. puii crescuţi cu hormoni dezvoltă necroze la picioare, pentru că scheletul nu ţine pasul cu pasa de carne care se dezvoltă prea repede şi literal "li se taie picioarele". deci hai să nu o dăm cu mituri, că nu merge. nu putem să ne întoarcem, dar sincer nu văd nici cine cere asta. eu nu am cerut-o. dar din cînd în cînd, merită să mergi în piaţă să cumperi o mînă de măcriş în loc de o pungă de cipsuri. obişnuinţele alimenatre ţin de obişnuinţă, nu de altceva. nu vrei să-ţi schimbi obişnuinţele, foarte bine, dar atuncii fii bun şi recunoaşte că e pentru că nu poţi şi nu vrei, şi nu pentru că alţii ar avea aere.
|