Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 24 May 2013, 16:14   #1662
sigalia
Guru

sigalia

Originally Posted by anaemona:
Originally Posted by sigalia:
ce alternativa mai buna de indulcire s-ar gasi ?
Siropul de stevie nu mi se pare ca poate fi amestecat cu cafeau atunci cand o gatesti.Am vazut in magazine si tablete de stevie,a incercat cineva ?

sigalia, daca nu bei sucuri/cola si alte chestii care sa contina mult zahar eu nu mi-as face deloc probleme in privinta a 1-2 lingurite de zahar.

Alternative sint:

- mierea neprelucrata/incalzita - o pui in cafea dupa ce ai facut-o si nu mai e chiar fierbinte, nu o fierbi cu apa.
- daca nu consumi mult zahar si vrei sa-ti bei cafeaua cu placere cumperi un zahar mai scump cum e cel din nuca de cocos. Alta alternativa ar fi apa de cocos - sincer, nu stiu daca a aparut in Romania si ar putea sa fie ambalata in metal ceea ce nu e indicat.
- daca vrei sa stii exact ce pui in cafea cumperi curmale, le pui in apa citeva ore/peste noapte si apa aia o folosesti ca indulcitor. Daca ai un blender bun poti chiar sa faci o pasta si s-o folosesti asa.

anaemona,multumesc mult.
Eu cu cafeaua sunt de-a dreptul fixista,adica nu o fac decat la ibric,pe foc,cu caimacul intact( opera de arta asa ca amestecatul mierii ar ridica zatul din ceasca si ar rupe pelicula de caimac.
Am sa testez celelalte variante,stiu ca o lingurita de zahar nu te devasteaza dar ma interesa principial o alternativa.
Chiar am sa caut zahar de cocos.

Ai raspuns complet polemicii cu zaharul,nu mai e nimic de adaugat(ce discutii ametitoare!...)
Faptul ca dependenta de dulce afecteaza diferit pe unii sau pe altii nu minimalizeaza problema si nici efectele .Parerea mea este ca adictiile alimentare si consumarea hranei pe post de drog sunt insuficient constientizate..Dincolo de consecintile vizibile (obezitate si toata pleiada de boli tacute precum diabetul & comp.) ceea ce mancam influenteaza decisiv felul in care ne simtim,si asta e o miza sufcienta pentru mine.
sigalia is offline   Reply With Quote sendpm.gif