anaemona, scurta dar bine documentata si foarte interesanta prelegere a ta despre zahar si alimentele superprelucrate si rafinate de care piata este suprasaturata. intr-adevar, este o problema reala la nivel mondial si din pacate, nu cred, cu toate eforturile si insistenta nutritionistilor, ca omenirea (in special,tarie dezvoltate),va reveni vreodata la obiceiurile rudimentare de a se hrani. ritmul vietii este alert si cu cat suntem mai grabiti si ocupati sa castigam bani, cu atat vom acorda mult prea putin timp, modului de a ne procura hrana. exista un cerc vicios care nu cred ca se va rupe vreodata. megalanturile de fast-food-uri au prosperat si vor prospera intotdeauna atata vreme cat copiii merg sa manance burgeri si cartofi prajiti, inca de la cresa.
produsele alimentare de pe rafturile magazinelor, n-au cum sa fie lipsite de conservanti sau alte substante chimice nocive, care sa le prelungeasca viata, fiindca asta ar ruina pe comerciant, dar si producatorul. si sunt convinsa,da, ca dependenta de aceste produse, nu prea are cum sa fie tratata, atata vreme cat nu exista alternative prea viabile, pentru a procura altele, mult mai putin nocive, la acelasi pret.
din pacate, intoarcerea la natura, la origini, este doar un slogan. prea putini sunt cei care mai mesteca mamaliga cu facaletul in ceaonul de pe pirostrii si prea putini sunt dispusi sa-si prepare pasta de curmale, in blenderul din bucataria de la bloc.
suntem cobaii industriei alimentare moderne si sunt convinsa ca avem capacitati fenomenale de adaptare la experimentele biochimice de care avem parte datorita ei. oricum, daca nu murim cu totii in urmatorii 50 de ani, inseamna ca poate veni linistit sfarsitul lumii, ca noi aratam deja ca niste tutankamoni.
Last edited by rvn : 23 May 2013 at 22:29.
|