Originally Posted by Twinsen:
Oamenii consuma zahar de mii de ani, iar in prezent miliarde il folosesc regulat in dieta. Daca ar fi fost toxic, de mult s-ar fi descoperit asta. Sigur ca poate avea anumite efecte, pozitive si negative, dar asta e valabil pentru absolut orice mancam. In general organismul se autoregleaza - adica daca o prajitura e perceputa ca "buna", asta e un argument excelent s-o mananci. In momentul in care mananci mai multe prajituri identice, deja fiecare e perceputa ca mai putin buna decat cea dinainte, ba chiar la un moment dat devine respingatoare, ceea ce e un alt exemplu de autoreglare a organismului. Atunci cand mancam, ar trebui sa ne urmam instinctul, in limite rezonabile evident.
|
Twinsen, o sa-ti raspund mai incolo cum e cu zaharul de mii de ani si zaharul de-acum. Poti sa faci cautari si singur, dar sint mai multe aspecte. Iar scenariul ala cu prajitura e scenariu de inginer

in fine, mecanismele in corp nu merg asa, adica la nivel celular poate e cum zici si celula iti tot da semnale "nu-mi mai trimite porcaria asta" dar alti receptori deja au devenit drogati si tot cer sa le trimiti prajitura chiar daca ieri ti-a fost putin rau dupa ce ai mincat-o si daca nu e prajitura sa fie altceva tot dulce. Poate Liviu stie mai stiintific cum e adictia asta la zahar, eu n-am studiat special, totusi, din experienta proprie

zic ca e cam asa, adica dulcele de dupa masa, ciocolata de la ora 4, ceva dulce cind te uiti la televizor, seara si tot asa.
Originally Posted by reivan:
Ma da aeru , aeru e sanatos?
|
Aerul e complet nesanatos

o zic in gluma la momentul asta, dar sint cit se poate de serioasa