Quote:
|
parcă ţi-ar trebui şi ţie nişte filtre, de politeţe.
|
Ok, exprimarea mea nu a fost inspirata si imi cer scuze daca am jignit pe cineva. Dar problema e reala si are uneori consecinte serioase. De exemplu cand in loc sa mergi la un doctor, te tratezi cu diverse ceaiuri pe auzite (nu sari, ca nu zic ca tu faci asta). Pe de alta parte am avut de tras de pe urma unor idei de astea in ceea ce priveste arta culinara, de aici vine iritarea...
Quote:
|
Ia spune-mi tu cum de de fapt cu zaharul,ca te ascult cu maxima atentie si buna credinta !
|
Oamenii consuma zahar de mii de ani, iar in prezent miliarde il folosesc regulat in dieta. Daca ar fi fost toxic, de mult s-ar fi descoperit asta. Sigur ca poate avea anumite efecte, pozitive si negative, dar asta e valabil pentru absolut orice mancam. In general organismul se autoregleaza - adica daca o prajitura e perceputa ca "buna", asta e un argument excelent s-o mananci. In momentul in care mananci mai multe prajituri identice, deja fiecare e perceputa ca mai putin buna decat cea dinainte, ba chiar la un moment dat devine respingatoare, ceea ce e un alt exemplu de autoreglare a organismului. Atunci cand mancam, ar trebui sa ne urmam instinctul, in limite rezonabile evident.