Originally Posted by sigalia:
|
nici eu nu consum zahar,decat in cafea.Folosesc doar zahar brun,dar am inteles ca e totusi la fel de toxic( desi gustul e parca mai putin artificial decat al celui alb pe care nu-l mai pot suporta).
Cafeaua complet amara n-am ajuns s-o pot bea,ce alternativa mai buna de indulcire s-ar gasi ?
Siropul de stevie nu mi se pare ca poate fi amestecat cu cafeau atunci cand o gatesti.Am vazut in magazine si tablete de stevie,a incercat cineva ?
|
in ultimul timp am auzit si citit pareri ale altora despre cat de neindicat este zaharul rafinat in alimentatia noastra. nu stiu daca este adevarat sau doar o legenda. acelasi lucru se vehiculeaza despre uleiul de foarea soarelui, paine si produsele de panificatie...
pentru mine, chestia asta suna a ironie crunta. am mai scris aici despre vremurile cand produsele astea se gaseau numai pe cartela si in cantitati infime. nu cred ca cineva care sta la o coada cateva zeci de ore pentru a prinde macar ceva, ce-o fi, ar fi putut spune ca nu mai suporta gustul acelor produse, chiar daca zaharul era mai mult melasa de culoarea pamantului, uleiul era din soia cu diverse golgoaze prin el,iar painea alba nu gaseai decat de 23 august si de ziua lui nea Nicu. ironie, nu? am mancat paine neagra de mi acrise si acum, cand se invecheste pe rafturile magazinelor, dintr-o data, cei care au inventat otravurile pe care ni le-au bagat pe gat sa ne astampere foamea, incearca sa ne arate cata educatie nutritionista fina, poseda ei.
nu s-a descoperit inca, leacul impotriva cancerului. nici cauzele lui nu se cunosc exact. desigur, ceea ce mancam, daca nu este ecologic, nu este bun. este noua moda a consumarii produselor naturiste si a plafarelor, reinventate dupa atata amar de ani, sub forma magazinelor cu produse scumpe si provenienta mai dubioasa decat etnobotanicele.
nu sunt impotriva unor asemenea valuri moderniste. mi-e teama doar, ca unii chiar cred ca vor trai 100 de ani daca nu mananca o ciocolata.una adevarata. cu cacao, lapte si oua. si cu multe grasimi.