Originally Posted by Malombra:
eu sunt şi mai leneşă, asta cu ecologia e numai un pretext nobil de a-mi masca inerţia  . un ceai se face mai repede decît un cozonac.
|
tocmai din acest motiv ti-am recomandat si cartea aceea. terapia cu ceaiuri, sau, mai bine zis, consumul indelungat si excesiv de licori din plante, poate dauna.am auzit de nenumarate ori, ca "ceaiurile din plante nu fac rau niciodata". nimic mai fals. trebuie respectate dozele si tinut cont de efectele adverse (apropos si de film). cartea lui Ovidiu Bojor este una dintre cele mai bune. domnul,este o autoritate in domeniu.
personal, nu sunt amatoare de ceaiuri. beau foarte rar si poate ca gresesc. recunosc, insa, puterea lor binefacatoare in cazul anumitor afectiuni. ca sa aiba, insa, efectul dorit, nu trebuie consumate sau folosite "dupa ureche". substantele active pe care le contin au contraindicatii, la fel ca si medicamentele.
fiecare om are posibilitatea si dreptul de a hotari singur ceea ce consuma pe post de hrana sau lichide. alegerea ne apartine si nu consider ca trebuie sa impunem cuiva un regim alimentar, doar pentru ca ne place noua sau ne simtim bine in urma lui. cel mai important lucru, pentru mine, este regimul general de viata, in care este cuprins si cel alimentar. imi place sa gatesc tot felul de mancaruri si-mi face placere sa mananc orice fel de mancare, daca este gatita bine. secretul consta in cantitate. si bineinteles, pastrarea un echilibru intre mese, somn, efort fizic (nu neaparat fitness), relaxare. in rest, cand citesc despre dietele miraculoase care-ti apar in fata ochilor ori de cate ori accesezi o pagina de internet, zambesc, fiindca, "orice minune tine doar trei zile."