View Single Post
Old 21 May 2013, 23:45   #2
ghost90
Guru

ghost90

Nu am participat pana acum la astfel de concursuri desi am fost tentat in nenumarate randuri.Am urmarit o multime de review-uri si, din pacate, se ajunge incet incet la nenumarate jigniri intre useri de la chestii total deviate de la subiect.Sper sa nu fie cazul si aici.O sa incerc sa-mi expun propriile opinii de cinefil, in limitele permise de lexicul acumulat pana acum, care din pacate sunt destul de rastranse.
Azi mi-a tras cu ochiul concursul anaemonei, si totodata Easy Rider, in regia lui Dennis Hopper, pe care-l aveam in vedere de ceva timp, dar din motive inca nestiute nu l-am vazut, pana acum.Trebuie sa spun, din pur subiectivism ca e un tip de film care ma atrage, genul road-trip movies, mai trebuia sa ma si convinga.Si a facut-o.Incepe cu o clasicul trafic de substante interzise dinspre Mexic spre SUA, si desi ma asteptam ca actiunea sa fie axata pe povestea asta, nu s-a-ntamplat asa, ceea ce intr-un final a fost un lucru bun.Atmosfera de tip free rider care este prezentata, amplificata inca din primele minute de "Born to be wild" primeaza pe toata durata desfasurarii filmului.Plus bineinteles prezenta lui Jack Nicholson care face un rol memorabil, pentru cei ce stiu amintesc doar dialogul siropos dintre cei trei cauzat de efectul thc-ului.Mi-a placut de asemenea expunerea anumitor grupuri sociale a anilor 60 din America, eu le consider a fi chiar extremele, trecerea de la hipiotii care-si fumeaza mintile zilnic, la hillbillies ingusti la minte care aveau sa duca pana la urma la disparitia celui mai carismatic personaj, si anume George Hanson.O bila neagra, daca se poate numi asa, ar fi finalul, care mi s-a parut destul de neinspirat in concordanta cu povestea.
Dar una peste alta a fost un film bun, good story, good acting, good music, droguri din abundenta, femei pe lsd.Scuzati prezentarea simplista si lipsita de metafore, dar si oboseala isi cam spune cuvantul.

3 stele

Last edited by ghost90 : 24 May 2013 at 14:15.
ghost90 is offline   Reply With Quote sendpm.gif