eu mor cînd intru pe topicul ăsta.
voi ştiţi că eu de 2 luni am renunţat la zahăr şi ulei? nici eu nu ştiu de ce, de fapt la zahăr ştiu, mi-a făcut o prietenă campanie că ciocolata, cafeaua, chiar şi ceaiul negru ruinează economiile ţărilor din care vin, pentru că se cultivă ca bunuri de export, se achiziţionează la preţuri de nimic şi duc la exproprieri masive, abuzive şi în plus accentul pe export duce la ignorarea nevoilor locale şi comercializarea chestiilor de utilitate zilnică la preţuri mari, tocmai pentru că sunt culturi "de nişă".
of doamne

. în fine, la cafea eu am zis că nu renunţ nici dacă mă tragi pe roată ca pe Horea & Cloşca.
am altă întrebare. acuma în piaţă au apărut muşeţei, levănţică (cred, are flori violet în ciorchine vertical), mărul-lupului (sau coaiele popii, cum s-a grăbit să mă informeze vînzătoarea şi despre care am citit că-i ultratoxică, deci habar nu am ce caută pe tarabe; măcar de era halucinogenă, da aşa), coada-calului.
na, eu mi-am luat coada-calului şi mentă. pe net scrie că după ce se usucă bine, se dă prin rîşniţă şi apoi se pune la macerat pînă a doua zi pulberea (la coadă mă refer). se scurge, apoi se face infuzie din chestia aia, zaţul de coada-calului cum ar veni, şi se amestecă maceratul cu infuzia. acuma faza e că eu nu am rîşniţă. dacă pun la macerat crenguţele alea direct, eventual rupte în cîteva segmente mai mici, are ceva? sau stric marfa? să ştiu să nu mai cumpăr.