View Single Post
Old 26 Mar 2013, 10:55   #1402
bremen1980
Guru

bremen1980

Originally Posted by faraimaginatie:
Iti place The Sense of an Ending? Pentru mine a fost o revelatie anul trecut. Is it just me?
Am citit vreo 15 pagini si mi-am amintit de Metroland . Credeam ca o sa fie un eseu pe tema mortii cum a fost ''Nimicul de temut'' mai ales ca stiam de moartea sotiei lui . ''Nimicul de temut '' chiar mi-a placut . Muuullttt . Am citit-o chiar cand a murit Adrian Paunescu si la tv era circul obisnuit . Nu ca dadeam eu doi bani pe Paunescu dar s-a potrivit la fix cartea cu evenimentul atat de mediatizat .

De la mexicanul G.Arriaga citire : ''''Catolici devotati ,care isi ferisera fiii de pericolele si actiunile raufacatoare ale pacatului ,niciodata nu banuisera placutele orgasme cu care Adela isi incepea diminetile .Scrisorile nu indicau o atare posibilitate :redactate intrun mod confuz , pareau mai degraba sa se refere la o relatie cu un prieten cinstit si serios , ... ''
Povestea e simpla : Adela , o poama de 15 ani este ucisa si se raspandeste zvonul ca era logodnica lui Ramon , un pusti de 16 ani Simtindu-se flatat Ramon se lasa inglodat in toata povestea logodnei secrete . Presat de cei din jur el trebuie sa-i razbune moartea presupusei si sa-i spele onoarea fetei . Ucigasul este repede ( si gresit ) identificat in persoana unui gagicar care le sucea mintile nevestelor din sat .
Mai citisem cu citeva saptamani inainte si ''Calutii mei , caluti frumosi '; de Cormac McCarthy unde Mexicul apare foarte violent dar are parte si de o poezie a peisajului . La Arriaga violenta e destula dar poezia lipseste cu desavarsire . Fapte brute , barbati violenti , politisti corupti si nepasatori , femei pacatoase , s.a. Toti sunt o apa si-un pamant traind doar la un nivel instictual .
bremen1980 is offline   Reply With Quote sendpm.gif