Originally Posted by anaemona:
rvn, cum faci ciorba a la grec? arata foarte bine  Scrie doar ce-ai facut diferit de reteta clasica, sper ca o gasesc in Sanda Marin reteta.
|
nu stiu daca o sa gasesti reteta asta in vreo carte de bucate, dar, cu siguranta, orice gospodina obisnuita sa manuiasca cratita, stie sa gateasca o astfel de ciorba, deci, e obligatoriu nelipsita din abecedarul bucatarului.
n-a fost mare lucru ceea ce-am facut eu, doar am fiert separat carnea de pui cu jumatate din legume, pe care le-am taiat cat mai fin. apropos, cred ca nu folosesc blenderul de mai mult de 5 ori pe an. asta a fost una din ocazii.
dupa ce zeama de carne cu legume a fiert la foc mic si au facut schimb de arome, am calit restul de legume, foarte usor, intr-o alta oala, apoi, poti ghici singura, am turnat zeama fierbinte peste si in final, am dres-o cu smantana. evident, am respectat regula cea mai importanta pentru ca ea sa nu se coaguleze, amestecand-o treptat cu zeama din oala.
si fiindca am observat ca ati discutat intens pe tema ustensilelor necesare in bucatarie, va fac o mica demonstratie cu noua mea achizitie, o tigaie-gratar fantastic de buna, pe care se pot prepara o gramada de minuturi, chiar si fripturi. costa cam 25 de euro si se vinde la pachet cu o paleta speciala din plastic, numai buna de rostogolit ceea ce se rumeneste pe ea:
IMG_0007.JPG
IMG_0013.JPG
considerati ca astea sunt o micuta contribuite a mea la capitolul "mic dejun", lansat pe -aici,cu ceva timp in urma.