View Single Post
Old 22 Mar 2013, 09:59   #1398
andreiu7z
Guru

andreiu7z

Originally Posted by Eleonor:
Despre cartile lui Agatha Christie ce sa mai spun, captivante, misterioase, e greu de descris maretia minti din spatele acelor intrigi.
Dar pontru a reveni la subiect, ”ultima carte citita” as preciza ca nu sunt de neglijat nici scrierile lui Giulio Leoni - ”Crimele Mozaicului” si celelalte din colectia aventurilor lui Dante Alighieri.
” Despre ce este vorba in roman? Despre nimic altceva decit despre o seama de crime ingenioase si despre solutia (la fel de ingenioasa) a acestor crime, pe caile rationamentului abductiv (si ale intuitiei). Exista un detectiv perspicace; dar exista, fireste, si un vinovat diabolic.” Atat... suficient pentru a capta interesul, fara a distruge misterul...
Am citit şi eu, în urmă cu ceva ani, atât Crimele mozaicului cât şi Crimele lumii ale lui Leoni şi tare plăcut impresionat am rămas de felul în care a construit acţiunea în Italia secolului XIII. Deşi nu sunt neaparat un consumator al genului thriller/horror, ca şi construcţie, stil şi mister, pe Leoni îl consider un vârf de lance al genului.