View Single Post
Old 24 Feb 2013, 22:16   #33
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Mda, iar stau prost cu timpul. Am avut cateva zile pline cu mai multe nopti nedormite (mai urmeaza inca una), deci n-am reusit nimic din ce mi-am propus, in special sa revad WH.

Imi pare rau ca trebuie eliminat un regizor, mai ales pt ca ultimele runde chiar nu m-au impresionat, iar aici mi se pare o intalnire a doua capodopere. Sepukku face parte din ce are mai bun de oferit cinemul japonez, e un film bine construit, cu interpretari pe masura si mai ales cu o poveste care incepe simplist si se transforma intr-o excelenta lectie de onoare. Din pacate pentru Kobayashi concureaza cu una din capodoperele lui Tarr, unul din favoritii mei, mai ales din perspectiva de continuator al unui tip de cinema pe care-l iubesc enorm, cinema dezvoltat la maxim de Tarkovski, in care curgerea timpului e elementul esential. As vrea sa scriu mai multe despre WH, merita efortul asta, dar nu o pot face fara o revizionare, e prea complex ca sa vorbesc din amintiri. Am sa spun insa ca scena azilului mi se pare una din cele mai frumoase vazute pe ecran, favorita din filmele lui Tarr, un maxim care pentru mine nu poate fi intrecut, fiind dincolo de bariera comparatiilor. De fiecare data cand o vad nu se poate sa nu curga o lacrima pentru cat de mare mi se pare scena respectiva. Sigur, ea e urmata de scena din inceput, de cea cu balena, de foarte multe scene din Satantango, Damnation si Turin Horse.

Vot: Tarr.

@Twinsen - Scuze, dar s-ar putea sa mai tina ceva timp, e o perioada deloc potrivita pt mine, maine am un examen, vineri altul si mai mare.

LE: Si ca s-a zis de filme favorite mai sus, e clar favoritul meu din turneu. Uitandu-ma prin toate filmele propuse mi-e greu sa cred ca o sa apara ceva mai pe gustul meu.

Last edited by Liviu- : 24 Feb 2013 at 22:19.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif