Eu daca as fi facut chestia asta cu oprit filmul dupa 30 minute sau as fi renuntat la un regizor dupa un singur film nu as fi vazut vreo 3 sferturi din filmele care acum sunt printre preferatele mele. In the mood for love e unul dintre ele, Tsai nu prea mi-a placut initial si acum i-am vazut toate filmele si abia ma abtin din cauza timpului sa nu le revad pe toate, Angelopoulos la fel si abia astept sa-i termin filmografia, Tarr la fel, primul experiment l-am avut chiar cu Werckmeister si m-am oprit pe la jumatate. L-am vazut ca lumea dupa jumatate de an si mi-a placut enorm, iar apoi i-am luat si celelalte filme mai importante la rand. Sokurov e in aceeasi situatie, la Ceylan nu m-a prins foarte tare prima jumatate de ora din Distant, dar pana la sfarsit a ajuns sa fie unul din preferatele mele. Hou, Jarmusch, Kiarostami si altii au fost cam in aceeasi situatie. N-as mai termina cu exemplele, ideea e ca o parte importanta din ce iubesc foarte mult in cinema nu m-a atras prea mult din prima.
Revenind la autori japonezi, poate daca turneul asta merge bine vom continua si data viitoare vom trece la regizori de la noul val japonez incoace, incepand cu Oshima si ajungand pana la Kiyoshi Kurosawa, Koreeda, Sono sau altii mai putin cunoscuti.
Originally Posted by Twinsen:
De la ce il intereseaza pe el insusi.
|
Te-ai gandit ca poate ne interesa cinemaul japonez clasic?
In fine, hai sa trecem peste asta, eu chiar sper ce am zis putin mai sus, ca vom mai avea alte editii ale turneului si ca vom putea descoperi si alti regizori japonezi.