View Single Post
Old 10 Feb 2013, 19:20   #14
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Originally Posted by Twinsen:
Ai remarcat si partea cu "de mult" din propozitie?

Stiu, am mai trecut peste asta o data sau de doua ori. Era doar o mica glumita acum.

Revenenind la film, mie nu mi s-a parut melodramatic, sigur, intinde putin coarda la un moment dat, dar e in limite acceptabile. Cat despre cinemaul japonez clasic, si eu am simtit ca de multe ori pica in melodrama, chiar si regizori mari precum Kurosawa sau Mizoguchi. Pana si excelentul Ikiru, doar ca acolo m-am lasat dus de melodrama si chiar mi-a placut foarte mult. In schimb Kurosawa pastreaza niste limite decente din punctul asta de vedere in filme precum Seven Samurai, Rashomon, Throne of Blood, Ran, Dersu Uzala, High and Low si altele.

Daca e un regizor care mi se pare ca nu exagereaza acela e Ozu, filmele lui par intotdeauna atat de delicate si echilibrate. In schimb povestile sale aparent simple s-ar putea sa nu atraga prea mult, asa cum mi s-a intamplat si mie la inceput. Dupa ce am vazut vreo 3-4 filme de-ale lui m-am indragostit de stilul sau si, in ciuda faptul ca niciodata nu ma da foarte tare pe spate, ma intorc tot timpul cu cea mai mare placere la el.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif