Thread: Dupa dealuri
View Single Post
Old 10 Feb 2013, 02:12   #228
Optimvs
Senior

Optimvs

Originally Posted by Twinsen:
Optimvs. e clar ca Mungiu e foarte important pentru tine. Pe forumul asta se discuta despre sute de filme si regizori, dar tu vorbesti aproape exclusiv despre el. Orice artist capabil de a trezi un interes intens ca al tau, poate sa considere ca are succes.

Si totusi am explicat FOARTE clar, inca de la unul din primele posturi facute pe acest topic, de ce mi se pare importanta o discutie mai ampla despre ceea ce eu unul consider a fi impostura lui Mungiu: pentru ca "modelul lui de succes" ameninta sa bage definitiv in groapa cinematografia romaneasca. Omul a invatat drumul spre Cannes, are ploile aranjate pe-acolo, naiba stie si nici nu prea conteaza: cert e ca produce filme strict pentru uzul acestui festival dupa care vine acasa si, impaunandu-se cu premiile luate la mica intelegere, pune cinematografia romaneasca (si asa aflata cu un picior in groapa) pe o directie care duce la ruperea definitiva a contactului cu publicul.

Poate ca unora dintre voi vi se pare ca poate exista cinematografie romaneasca si fara public, doar de dragul festivalurilor "prietenoase" cu regizorul X sau Y. Mie nu.

Si, pentru ca veni vorba de Tarkovski, hai sa remarcam impreuna o chestie: acest URIAS regizor a castigat Leul de Aur la 30 de ani, dupa care s-a orientat spre Cannes. La Cannes a tot incercat sa castige, dar cand a vazut ca juriul de acolo se preteaza pana si la pact cu conducerea sovietica i-a bagat undeva si pe aia de la Cannes si pe sovietici si s-a dus cu ultimul sau film la BAFTA. (Daca nu ma insel nici n-a mai apucat sa ridice premiul)

Mungiu, pe de alta parte, a luat Palme d'Or cu mizeria aia de 4,3,2 dupa care, ce sa vezi, tot la Cannes se duce...

Originally Posted by faraimaginatie:
Sincer, in momentul in care il ataci pe Liviu care aduce o contributie forumului asta prin pareri pertinente. pentru mine esti zero. :-)

Orice om de buna-credinta vede ca Liviu s-a atacat singur prin prostiile pe care le-a scris si prin atacul la persoana cu care si-a inceput mesajul.
Restul mesajului tau nu merita decat un singur comentariu: ai fi facut o cariera fulminanta pe timpul lui Ceausescu.

Last edited by Optimvs : 10 Feb 2013 at 02:18.
Optimvs is offline   Reply With Quote sendpm.gif