Originally Posted by Twinsen:
Optimvs. e clar ca Mungiu e foarte important pentru tine. Pe forumul asta se discuta despre sute de filme si regizori, dar tu vorbesti aproape exclusiv despre el. Orice artist capabil de a trezi un interes intens ca al tau, poate sa considere ca are succes.
|
Si totusi am explicat FOARTE clar, inca de la unul din primele posturi facute pe acest topic, de ce mi se pare importanta o discutie mai ampla despre ceea ce eu unul consider a fi impostura lui Mungiu: pentru ca "modelul lui de succes" ameninta sa bage definitiv in groapa cinematografia romaneasca. Omul a invatat drumul spre Cannes, are ploile aranjate pe-acolo, naiba stie si nici nu prea conteaza: cert e ca produce filme strict pentru uzul acestui festival dupa care vine acasa si, impaunandu-se cu premiile luate la mica intelegere, pune cinematografia romaneasca (si asa aflata cu un picior in groapa) pe o directie care duce la ruperea definitiva a contactului cu publicul.
Poate ca unora dintre voi vi se pare ca poate exista cinematografie romaneasca si fara public, doar de dragul festivalurilor "prietenoase" cu regizorul X sau Y. Mie nu.
Si, pentru ca veni vorba de Tarkovski, hai sa remarcam impreuna o chestie: acest URIAS regizor a castigat Leul de Aur la 30 de ani, dupa care s-a orientat spre Cannes. La Cannes a tot incercat sa castige, dar cand a vazut ca juriul de acolo se preteaza pana si la pact cu conducerea sovietica i-a bagat undeva si pe aia de la Cannes si pe sovietici si s-a dus cu ultimul sau film la BAFTA. (Daca nu ma insel nici n-a mai apucat sa ridice premiul)
Mungiu, pe de alta parte, a luat Palme d'Or cu mizeria aia de 4,3,2 dupa care, ce sa vezi, tot la Cannes se duce...
Originally Posted by faraimaginatie:
Sincer, in momentul in care il ataci pe Liviu care aduce o contributie forumului asta prin pareri pertinente. pentru mine esti zero. :-)
|
Orice om de buna-credinta vede ca Liviu s-a atacat singur prin prostiile pe care le-a scris si prin atacul la persoana cu care si-a inceput mesajul.
Restul mesajului tau nu merita decat un singur comentariu: ai fi facut o cariera fulminanta pe timpul lui Ceausescu.