Originally Posted by Redy:
La istorie si peste tot se invata despre Coanda ca el este cel cu motorul cu reactie. De ce te hizlesti ca prostul cand nici tu nu esti in stare sa traduci "ducted fan" ? La cate basini ti-ai mirosit pana acum si atat ai putut ?
|
Bubico, ia ridca-te tu pe labutele din spate si incearca sa silabisesti CU REACTIE. Stii macar despre ce reactie este vorba acolo, sau latri precum cutu la luna?
Originally Posted by LUTARIM:
@ Optimvs
Eu știam din copilărie că motorul cu reacție, bazat pe principiul acțiunii și reacțiunii, cu jet de gaze în combustie, a fost inventat de Coandă.
Tot așa, știam că avionul cu reacție, „Coandă 1910”, a fost construit de același Henri Coandă, care abia după 20 de ani a enunțat principiul „efectului Coandă”.
Dacă, din punct de vedere constructiv, motorul lui seamănă sau nu cu cele construite de nemți, este o altă problemă, pe care nu credeam că o vom discuta... După dealuri.
Zici că motorul lui Coandă nu era cu reacție.
Atunci, spune tu cu ce era.Sau nu, mai bine lasă.
|
Ia pune mana si citeste, daca e nevoie iti traduc:
Quote:
In 1910 the Romanian inventor Henri Coandă filed a patent on a jet propulsion system which used piston-engine exhaust gases to add heat to an otherwise pure air stream compressed by rotating fan blades in a duct.
|
Daca nu erai atat de incapabil sa asimilezi o informatie simpla, pricepeai ca:
1. Brevetul lui Coanda ne permite sa cunoastem exact modul de functionare al motorului construit de el pentru avionul "Coanda 1910"
2. Functionarea acestuia NU se bazeaza pe un jet de gaze in combustie ( ca la motorul cu reactie) ci pe un jet de aer (incalzit de esapamentul motorului conventional folosit pentru a propulsa o turbina)
Bref, chiar daca aspectul exterior al motorului aminteste clar de cel al motoarelor cu reactie, motorul lui Coanda NU era un motor cu reactie.
Mai simplu de atat cred ca s-ar putea doar cu un desen si sincer nu am timp.
P.S. Pe vremea lui Ceausescu se invata la scoala ca Henri Coanda ar fi inventat motorul cu reactie pentru simplul motiv ca, la batranete, Coanda a inceput sa afirme acest lucru (din pacate neadevarat). Vezi precedentul meu mesaj.
P.P.S. Din pacate pentru tine tocmai ne-ai aratat si ca-ti inchipui ca "efectul Coanda" are vreo legatura cu functionarea motorului cu reactie
P.P.S. S. Pentru moderatori: chiar trebuie sa suportam un incult limitat clar dpdv intelectual si care incepe sa arunce cu "mirosit basini" si alte asemenea marlanii (care in satul sau mahalaua lui sunt probabil considerate argumente intr-o discutie)?