Thread: Offtopic Asylum
View Single Post
Old 15 Jan 2013, 13:13   #1318
Optimvs
Senior

Optimvs

Lasa-l pe Hagi
Chiar n-ai inteles ca eu comparam invatamantul comunist cu cel interbelic? Toata argumentatia ta legata de comparatia cu invatamantul de azi e pur si simplu pe langa discutie. Eu spuneam ceva si tu comentai altceva (aberatiile lui Redy) dar imi raspundeai mie .

Referitor la treapta a doua, eu unul am prins-o. La liceul meu (Balcescu, actualmente Sava) in 1988 daca au picat 4-5 rataciti dintr-un total de cateva sute. Asta fiind cel mai bun liceu din tara, unde exigentele erau foarte mari iar treapta se dadea pe bune. Pe la liceele industriale pica doar cine tinea mortis, cel putin asa era in ultimii ani ai lui Ceausescu.
Poate nu stii, dar undeva pe la inceputul anilor 80 cizmarul daduse "indicatii pretioase" ca toata natia sa faca 12 clase. Asa ca forma ramasese ca inainte (treapta a doua etc) dar de facto ramaneau pe dinafara doar semi-oligofrenii si cei care literalmente refuzau sa invete.

Acum, revenind la comparatia relevanta din perspectiva acestei discutii (invatamant comunist vs invatamant interbelic) tu chiar compari in vreun fel calitatea intelectualilor Romaniei interbelice cu cea a intelectualilor din perioada ceausista sau din cea post-decembrista? (cei educati sub comunism)
Optimvs is offline   sendpm.gif