Originally Posted by rvn:
Originally Posted by Optimvs:
Tu nu pari a intelege faptul ca a obliga aproape toata populatia unei tari sa termine un liceu si a trimite cohorte la facultate (ce zic eu cohorte, comunistii trimiteau in fiecare an la facultate mai multe legiuni decat a trimis Traian sa cucereasca Dacia
|
nici nu incape comparatie intre examenele de admitere la facultate de dinainte de 89 si modul cum ajungi sa faci azi, nu una si buna,ci, trei sau cinci...
invatamantul universitar nu accepta COHORTE, din contra, erau disponibile infinit de putine locuri fata de numarul acelora care-si incercau sansele de a deveni chiar si doar ingineri intr-unul din mastodontii industriali care, astazi, au devenit ruine.
|
E uluitor obiceiul asta de a combate ce n-a zis interlocutorul. Ia hai sa recitim impreuna urmatoarea parte din mesajul meu:
Originally Posted by Optimvs:
a obliga aproape toata populatia unei tari sa termine un liceu si a trimite cohorte la facultate (ce zic eu cohorte, comunistii trimiteau in fiecare an la facultate mai multe legiuni decat a trimis Traian sa cucereasca Dacia  ) nu insemna decat ca o gramada de nechemati treceau prin scoala ca gasca prin apa. Lucru care nu s-a schimbat nici in ziua de azi (ba chiar dimpotriva, s-a agravat).
|
Comparatia pe care o faceam eu era intre sistemul de invatamant din perioada interbelica si cel din perioada comunista.
Evident, cam orice om care a facut ca lumea o facultate isi da seama ca invatamantul romanesc de dupa '89 produce "fenomene" ca Redy, dar nu despre asta era vorba.