Thread: Dupa dealuri
View Single Post
Old 10 Jan 2013, 17:27   #185
Optimvs
Senior

Optimvs

Parerea mea e ca gresesti grav. O nominalizare la Oscar pentru o asemenea pelicula ar fi dat si mai mult elan modei minimalismului cu orice pret care deja bantuie cinematografia romaneasca.
Filmul romanesc trebuie sa-si propuna ca, fara a face compromisuri dpdv artistic, sa readuca spectatorii la cinema si sa faca audienta buna cand este difuzat la TV, nu sa obtina titluri goale de orice continut acordate pe criterii mai degraba politice. In cheia asta trebuie inteleasa "satisfactia" mea.

Cat despre afirmatia ta referitoare la filmele castigaroare ale acestei categorii, doar din 1999 pana azi figureaza acolo filme ca La vita รจ bella, Das Leben der Anderen sau El secreto de sus ojos. Mai degraba m-as uita de 5 ori la rand la oricare din astea 3 filme decat sa mai vad odata Dupa Dealuri.

Mungiu a gasit o reteta (minimalism plus un anumit gen de subiecte care plac prin Franta) care pare sa-i asigure succesul la Cannes (plus diverse festivaluri minore). Daca vrea mai mult de atat cred ca va trebui sa-si diversifice modalitatile de exprimare, spre binele lui si al cinematografiei romanesti.
Optimvs is offline   Reply With Quote sendpm.gif