Stiu care este contextul filmului si nu l-am ignorat. Stiu ca trebuie sa faci sacrificii pentru a te calugari si nimic din ce am zis eu nu contrazice aceste lucruri.
Filmul e film, dar este inspirat dintr-o intamplare adevarata iar cele doua lucruri nu pot fi despartite. Daca era un film despre elfi si zeita lor si drama dintre doua elfoaice puteai sa zici ca este o alegorie dar subiectul era tot unul real. Drama din film este cu atat mai puternica nu pentru ca a aparut in film, ci pentru ca are o legatura cu lumea reala iar urmarile sunt dramatice. Care ar fi diferenta dintre dragostea pentru divin in contextul filmului atat timp cat filmul este in contextul realitatii ? Cum faci tu o astfel de diferentiere ?
Eu nu ma aprind cand vad "dragostea pentru dumnezeu" ci atunci cand cineva incearca sa o dea dupa cires asa cum o faci tu acum spunandu-mi ca "e in contextul" filmului sugerand ca eu asa mai tembel de felul meu nu pricep cum sta cu contextul dar tu stii. Nimic mai fals. Alegerile pe care le vezi in film nu sunt bazate pe un alt film ci pe realitate, ala e contextul.
PS: Nu ar strica niste scene de "carnalitate" intre doua elfoaice.