Thread: Dupa dealuri
View Single Post
Old 07 Jan 2013, 12:27   #110
White1
Guru

White1

Observi ca am folosit cuvintele "cred" si "il consider" inainte de "suficient de atragator pentru public", nu? Asta inseamna ca ma pot insela dar...filmul nu e nici avant-garde, nici suprarealist, nici macar ultra-minimalist(fata de "A fost sau nu a fost", de exemplu, daca tot l-ai pomenit) incat sa tina publicul larg la distanta. E o drama despre realitati sociale actuale care ramane destul de interesanta chiar si daca elimini partea "senzationala" din ea. Asta nu inseamna ca o sa si primeasca atentia pe care o merita, evident. Eu zic doar ca are potential sa fie placut si de public.
Tu zici ca e facut pentru critici (si inca nu oricare, ci doar cei apropiati) si eu vad ca oricine poate intelege/gasi ceva interesant (d)in filmul asta. Si aproape ca sunt curios de unde pana unde ai ajuns tu la concluzia asta (ca filmul e facut pentru critici) dar am senzatia ca raspunsul tau nici nu o sa ma convinga, nici nu o sa imi placa deloc.
Da, chiar cred asta. Fie doar si pentru faptul ca a luat Palme D'or. Dar in afara de asta, in intervalul 2000-2010 despre ce regizori romani o sa se vorbeasca cel mai mult daca nu despre astia minimalisti, cu realizarile lor mediocre cu tot? Mie imi vine doar Nae Caranfil in minte.
White1 is offline   Reply With Quote sendpm.gif