Originally Posted by White1:
|
Nu stiu, poate pe faptul ca fac parte din public si mi-a placut? Nu m-am gandit la cati bani o sa faca prin cinematografe. Eu am zis ca il consider "suficient de atragator si pentru public", nu ca o sa dea lumea navala in cinematografe.
|
Totusi, faptul ca ti-a placut tie inseamna doar atat, nu ca e "suficient de atragator si pentru public." Daca ziceai "am fost la cinematograful cutare si sala era plina" (sau macar pe jumatate plina, intelegi ideea) era deja ceva. Asa e doar o parere proprie, generalizata in mod nejustificat la un public neprecizat.
E posibil ca filmul sa starneasca oarecare interes in Moldova, mai mult dintr-o curiozitate gen "sa vedem ce-a facut ala despre Tanacu". Dar, per total, cred ca rezultatul difuzarii in cinematografele romanesti va fi jalnic.
Sunt de asemenea curios daca a rulat pe undeva prin strainatate in afara festivalurilor/evenimentelor?
Originally Posted by White1:
|
Nu cred ca prea multa lume o sa se uite peste 100 de ani la filmele lui, dar stiu cu siguranta ca Mungiu a intrat atat de..hmm..adanc in istoria filmului romanesc ca nici urmatoarele 10 filme despre comunism, comunism si comunism nu o sa-l scoata de acolo.
|
Chiar crezi asta? La ce-au produs pana acum minimalistii la noi, cred ca vor ramane cel mult la notele de subsol. Poate doar "A fost sau n-a fost" o sa reziste intrucatva trecerii timpului, pentru simplul motiv ca, dincolo de contextul istoric, ramane totusi o comedie de moravuri tipic romanesti.