Originally Posted by rvn:
din pacate, sunt prea multi naivi care cred in ele si in miracolul atingerii lor.
|
Efectul placebo e cat se poate de documentat dpdv stiintific. In plus, mintea omeneasca este mai complexa si mai puternica decat pare la prima vedere si eu unul n-as exclude cu desavarsire posibilitatea ca, prin adoratia sincera a unui numar mare de oameni, anumite obiecte sa se incarce cu energii inca necunoscute dpdv stiintific. Sa ne gandim numai ca, in urma cu 150 de ani, radioactivitatea era de domeniul SF-ului.
Nu zic ca asta e o ipoteza prea probabila, dar nu-i nici imposibila dpdv al principiilor fizicii.
ma bucur ca s-a facut in Romania un astfel de film, mai ales dupa 20 de ani de la caderea comunismului. ma bucur ca un reprezentant al generatiei mele a fost cat se poate de decent in conceptia artistica, astfel incat, sa nu aduca prejudicii morale nimanui.
|
Aici ma tem ca te cam inseli. Fie si numai daca ne referim la faptul ca filmul descrie evenimente cunoscute de toata tara iar oamenii aia pot fi lesne identificati cu personajele filmului.
si ma mai bucur ca interpretarea celor doua actrite a fost incununata cu lauri, fiindca a fost de mare, mare arta.
asa...ca pentru Cannes. indiferent cine i-a comandat lui Mungiu sa faca filmul si pentru ce, el a aratat ca stie sa-si faca meseria. nu o data, ci de doua ori. este un autor de cinema de mare calitate si chiar de-ar fi sa ramana vesnic un autor cu o tinta sigura (Cannes), nu-i poate contesta nimeni talentul, poate doar invidiosii care ar vrea sa fie in locul lui.
cred ca inainte de toate, trebuie sa apreciem valoarea artistica a filmului, valoare pentru care el a si fost premiat si sa ne intristam, fiindca este o "alinare" prea slaba,pentru durerea in care se zbate cinematografia romaneasca in ultimii ani.
|
Autor de cinema
de mare calitate este un regizor care face filme ce plac si criticilor si publicului (fie si macar publicului mai spalat). Nu poti fi autor de mare calitate cand faci filme doar pentru crticii apropiati tie si pentru Cannes.
De asemenea, nu poti fi considerat autor de cinema de mare calitate cand te tooooot invarti in jurul unor subiecte gen avorturi in Romania comunista, povesti din Romania comunista, maicute habotnice in Romania post-comunista.
p.s. sunt convinsa ca Mungiu ar fi capabil sa faca filme cu orice fel de teme, insa, nu la Hollywood.
|
Pai hai sa le vedem, nu? Eu unul imi pastrez mintea deschisa, poate urmatorul film al lui Mungiu o sa fie despre lupta lui Victor Hugo impotriva pedepsei capitale in Franta secolului al XIX-lea. Daca ia vreun premiu la Cannes cu ceva de genul asta categoric le-ar cam inchide gura tuturor criticilor.