Originally Posted by Twinsen:
In ceea ce priveste icoanele, biserica ortodoxa romana sustine ca sunt folositoare, ba mai mult ca unele dintre ele pot face minuni. In zilele noastre se intampla asta, lumea bizantina a fost putin mai demult. 
|
din pacate, sunt prea multi naivi care cred in ele si in miracolul atingerii lor.
ma bucur ca s-a facut in Romania un astfel de film, mai ales dupa 20 de ani de la caderea comunismului. ma bucur ca un reprezentant al generatiei mele a fost cat se poate de decent in conceptia artistica, astfel incat, sa nu aduca prejudicii morale nimanui. si ma mai bucur ca interpretarea celor doua actrite a fost incununata cu lauri, fiindca a fost de mare, mare arta.
asa...ca pentru Cannes. indiferent cine i-a comandat lui Mungiu sa faca filmul si pentru ce, el a aratat ca stie sa-si faca meseria. nu o data, ci de doua ori. este un autor de cinema de mare calitate si chiar de-ar fi sa ramana vesnic un autor cu o tinta sigura (Cannes), nu-i poate contesta nimeni talentul, poate doar invidiosii care ar vrea sa fie in locul lui.
cred ca inainte de toate, trebuie sa apreciem valoarea artistica a filmului, valoare pentru care el a si fost premiat si sa ne intristam, fiindca este o "alinare" prea slaba,pentru durerea in care se zbate cinematografia romaneasca in ultimii ani.
p.s. sunt convinsa ca Mungiu ar fi capabil sa faca filme cu orice fel de teme, insa, nu la Hollywood.