Thread: Dupa dealuri
View Single Post
Old 06 Jan 2013, 18:16   #88
Optimvs
Senior

Optimvs

Originally Posted by Mercutio:
simple speculatii. daca Cannes-ul ar functiona dupa punctele tale 1,2,3, n-ar fi decat o anumita categorie de filme premiata acolo si toata institutia s-ar duce de rapa. vezi ce diferente importante exista intre filme premiate ca: The tree of life, Drive, Oldboy, Un profet, s.a. si Dupa Dealuri.

Eu nu-mi amintesc sa fi zis vreo clipa ca juriul de acolo functioneaza DOAR dupa punctele alea. E un detaliu care face diferenta. Dar simpla alaturare a lui Dupa dealuri cu Oldboy pare nelalocul ei. Dpdv valoric ma refer.

noi pe aici avem obiceiul de a argumenta calitatile unui film. cand spui ca "filmul mi se pare prost" si plece de la acesta afirmatie ca fiind o premiza, tragand concluzia ca cei care apreciaza filmul au nu stiu ce apartenente, m-ai pierdut din discutie.

Discutia era despre politica din spatele premiului obtinut la Cannes. In contextul asta mi-am expus parerea ca atare, pentru a trasa "linia frontului", ca sa zic asa.
Nu se discutau calitatile artisitice ale filmului, ci aspectele care ar fi adus (sau nu) un premiu (ne)justificat.

nu toate, dar pot spune cele mai importante, si nu in mod direct, ci implicit.

Deja e cu totul altceva, nu crezi?

Last edited by Optimvs : 06 Jan 2013 at 18:19.
Optimvs is offline   Reply With Quote sendpm.gif