View Single Post
Old 06 Jan 2013, 18:14   #943
Malombra
Guru
 
Malombra
 
Join Date: Feb 2012
Location: Guillaume-en-Egypte
Posts: 1,473
Originally Posted by Nekkyosha:
3. Lui Nicolaescu ii e imputabila valoarea multor filme, nu vederile politice, atata vreme cat e democratie si oricine, inclusiv cei cu simpatii comuniste, au dreptul la opinie. La drept vorbind, chiar si alti cineasti romani care se bat cu pumnul in piept ca au fost dizidenti au realizat capodopere lucrand pentru propaganda comunista. Bunaoara cel mai bun film al lui Pintilie e unul despre niste ilegalisti.

cred că nu văd bine.duminică la ora 6, la care probabil te referi, e despre tineri ilegaliști, dar pintilie a făcut în plin regim comunist, și reconstituirea. se aprinde vreun beculeț?

atata vreme cat e democratie si oricine, inclusiv cei cu simpatii comuniste, au dreptul la opinie


muahaha, păi pe vremea lui sergiu nu era democrație și cam nu aveai dreptul la opinie, decît cea la modă. next step: îi invităm pe naziști în piața publică și scoatem svastika din ilegalitate? pentru că marele regim comunist oricum a depășit în oroare și număr de victime nazismul de vreo 5 ori.

dar dupa `89 a regizat unele dintre cele mai violent-anticomuniste filme.

omule, tu te prefaci ? păi asta îi arată traseismul, nu integritatea. nici măcat un lol obosit nu pot schița.

un trecut umflat în fime au practicat cred că toți. ce a făcut sergiu, și sunt incalculabile daunele, este acela de a fi inversat istoria contemporană. adică nu faptul că a făcut filme cu mircea cel bătrîn îl pune la zid, ci că a inversat personajele, a spus că filmele în care rezistenții din munți batjocoresc pe români sunt bazate pe fapte reale , cînd era invers, trupele sovietice sunt cele au au comis-o. nu a făcut decît să amplifice demonizarea și incriminarea culpabilă a oamenilor care au luptat pentru credință, libertate și cinste. de aia am ajuns în halul de nație în care astăzi plîngem un jeg, dar nu știu cîți au plîns cînd a murit ion gavrilă ogoranu. în plus, a recunoscut că e rudă cu generalul cambrea..
jalnic jalnic jalnic

apropo, mihai viteazu nu a fost ever iubit de populație... dar ce contează istoria în fața magnificelor emisii ale lui sergiu? mitul conducătorului iubit oblige ...
__________________
m

Last edited by Malombra : 06 Jan 2013 at 18:23.
Malombra is offline   Reply With Quote sendpm.gif