|
Mai stii si alte filme cu 'tema anticrestina' premiate la Cannes? Exemplul cu 'Des hommes et des dieux' ti l-am dat tocmai pt ca e un film care arata forta credintei adevarate. A fost premiat la acelasi festival si apreciat de critica in general. Entre les murs vorbeste despre anumite probleme din Franta... si a fost premiat. Fahrenheit 9/11 si Elephant sunt despre problemele SUA si ambele au castigat (primul mi se pare cam pe nedrept avand in vedere competitia). Si apropo de competitie, pana acum am vazut jumatete din filmele din competitia principala (cele care au fost cele mai apreciate, mai putin Jagten care-i inca de negasit) si mi se pare ca Dupa dealuri chiar si-a meritat ambele premii luate. Ba chiar ar fi putut lua si palmierul.
Faptul ca a fost premiat n-are nimic de-a face cu ideea ca e un film anticrestin, ci pur si simplu e un film foarte bun, asa cum sunt si celelalte filme romanesti premiate in ultimul deceniu. Vrei sa-mi spui ca din toate tarile pe care le apreciaza critica si festivalurile doar filme romanesti sunt apreciate pe motive politice? Pentru ca ma uit la alte filme premiate si vad ca n-au ceva politic in ele, asta in timp ce concureaza cu astfel de filme si mai ales vin din tari unde exista si subiecte de asa natura incat sa fi putut fi facute filme politice.
Ideea ca filmele romanesti sunt premiate doar pentru ca arata mizeria din tara noastra e o aberatie. Sunt premiate pentru ca, asa cum fac si majoritatea filmelor foarte apreciate, transmit anumite emotii, transmit ceva tangibil, aproape de om.
Last edited by Liviu- : 06 Jan 2013 at 15:39.
|