Originally Posted by manu212:
"asta nu-i romania in care traiesc"
Dacă nu asta e România în care trăiești atunci care-i? Tu ai impresia că țara asta e toată verde și frumoasă? NU! E plină de cazuri izolate de genul celor prezentate în (deocamdată) 2 dintre filmele lui Mungiu. Dacă ție îți place să îți ascunzi rahatul sub preș, n-ai decât să fii frustrat.
Și dacă tu ai impresia că acest film pătează imaginea țării în străinătate, te asigur că te înșeli.
Tu ce părere ai de filmele americane, de propagandă prin care se îmbată ei înșiși cu apă rece, și nu fac decât să mintă spectatorul străin, modificând sau chiar transformând evenimente istorice? Asta ar trebui să facem și noi? 
|
Da, imi place filmul american pentru ca-ti arata partea plina a paharului - chiar si atunci cand paharul ii aproape gol.
Si as paria ca daca Mungiu ar face un film despre viata lui Nastase (ca tot ii place sa se inspire din realitate

) ti l-ar arata pe asta doar in haine dungate si pantaloni rupti in cur cum se bese dupa ciorba de fasole servita la mititica. Of course, dupa aia ar baga placa cu viziunea artistului ... viziune care nu se intersecteaza cu ceea ce vad si ce simt in mai cantri. Romania mea e diferita. Si romanii mei sunt diferiti.
Ia, sa zicem, doar set-ul final. Ce se vede prin parbrizul dubitei? Santier in toiul iernii, caini vagabonzi, o adunatura de scolari oficial incolonati, mizerie etc... Intr-o tara atat de iresponsabila doar Mungiu e ala cu boase tari? Sa fim seriosi. Filme si vise fabricate ieftin ...