View Single Post
Old 28 Nov 2012, 11:19   #1283
sabinalin
Veteran

sabinalin

DINASTIA SUNDERLAND-BEAUCLAIR, IDOLI DE AUR 1 de Vintila Corbul.

Ii datorez faptul ca lecturez aceasta carte lui Mircea Badea, care a spus de mai multe ori in show-urile sale ca merita. Cu aceasta cauza l-am redecoperit pe Vintila Corbul, scriitor ce pare sa aiba ceva din Alexandre Dumas... Am citit in copilarie "Caderea Constantinopolelui" si "Uragan asupra Europei" dar nu mai tin minte mare lucru, decat faptul ca au fost doua carti care mi-au placut foarte mult asa cum se intampla si cu povestea dinastiei Sunderland-Beauclair. La mijlocul secolului XVIII Josiah Sunderland, proprietarul unui atelier de cutite din New York, se casatoreste cu Isabel Beauclair, fiica unui scapatat marchiz francez. In familia lor se naste in 1754 Richard, cel care va fonda practic dinastia. Evenimentele narate in primul volum cuprind perioada 1754-1793, perioada de serioase prefaceri in istoria lumii, cu doua evenimente majore in centrul atentiei: declaratia americana de independenta la 4 iulie 1776 si Revolutia Franceza la 14 iulie 1789. Richard Sunderland Beauclair speculeaza la maximum evenimentele istorice si are parte de o ascensiune fulminanta...
sabinalin is offline   Reply With Quote sendpm.gif