View Single Post
Old 25 Nov 2012, 09:30   #1277
aniela07
Guru

aniela07

Am citit In Cold Blood cand eram la facultate. Si atunci l-am analizat mai mult din punctul de vedere al stilului, al modului de compozitie, al teoriei romanului. Stiu ca m-a dat pe spate la momentul respectiv felul in care Capote a construit analiza impactului omorului aluia groaznic asupra societatii, cum iau nastere insomnii, anxietati etc. Nu-mi aduc aminte toate subiectele de discutie, dar erau pe-acolo: visurile unor personaje si modul jurnalistic al romanului, nu stiu ce principiu de fizica cuantica, parca, prin care prezenta oamenilor influenteaza situatia (miscarea particulelor si alte alea), tot felul de detalii foarte atent alese (la un moment dat parca era vantul care lega mai multe elemente de scena crimei), cum s-a straduit el ca "Truman Capote" sa nu fie vizibil in roman etc. Nu a fost el inventatorul unui astfel de roman de non-fictiune, dar s-a priceput de minune la multe smecherii scriitoricesti.

Si eu am tendinta sa ma imprastii pe mai multe carti, dar mi-am impus o limita de 2: o carte pe metrou si una acasa (astea de acasa sunt carti printate si e destul de incomod sa le citesti pe metrou; in plus mi se pare ca e-reader-ul incetineste foarte mult lectura -si oricum al meu s-a stricat), iar cele de acasa sunt alternative : o carte de fictiune, una de non-fictiune. Bineinteles ca mi se intampla sa o incep si pe a 3-a -de obicei sunt carti pe care mi le doresc de mult timp- (pe care am voie sa o citesc atunci cand am insomnii ).
aniela07 is offline   Reply With Quote sendpm.gif