Mie mi-a placut "Cu sange rece", nu mai tin minte de ce fiindca am citit-o de mult. Poate parte din fascinatia cartii tine de faptul ca descrie fapte reale si ca scriitorul s-a dus acolo sa se documenteze la fata locului asupra crimei (poate de aia are si multe detalii inutile)... Nu stiu?! Iar filmul mi-a placut si el - daca nu ma insel Philip Seymour Hoffman a luat oscarul pentru rolul scriitorului in fimul Capote.
Eu citesc/recitesc Ileana Vulpescu. Am citit "Ramas bun casei parintesti" - superba! cred ca ar iesi un film de epoca foarte interesant! Iar acum recitesc Arta conversatiei - foarte buna, ma bucur ca nu-mi amintesc tot - inca ma surprinde. In paralel citesc Your Competent Child - o noua filozofie a educatiei de Jesper Juul - super tare - o recomand tuturor parintilor (nu este insa tradusa in romana inca, eu o citesc in engleza).
Interesante parerile voastre despre Murakami - de mult mi-am propus sa citesc Padurea Norvegiana de care am auzit ca e buna si presupun ca o sa imi placa fiindca am aceleasi gusturi elevate cu a persoanei recomandatoare

(lasand la o parte ca eu pot citi si chestii mai comerciale, spre deosebire de ea). M-ati facut si mai curioasa! Trebuie neaparat sa o citesc.