Originally Posted by aniela07:
Vai vai, parerea mea primeaza!
Serios acum, eu mereu iau o pauza de la Murakami. Adica nu ii citesc cartile la rand pentru ca este, totusi, un scriitor destul de usurel, oricat de dragut scrie el. Eu il folosesc de obicei ca intermezzo intre 2 scriitori grei. De ex. acum m-am apucat de Sabato dupa 1Q84. Il recomand pe Murakami in perioadele problematice pentru stima de sine ca cititor. Acum ma gandesc la o terapie post-Sabato ca m-a terminat psihic nenea asta.
|
buna metoda, si eu am o serie de carti usor de citit, de entertainment, intre altele mai grele. propriu zis le citesc in acelasi timp. am cate trei carti incepute. cele grele nu tin de literatura.
am citit recent cronica la Dupa dealuri pe filmreporter.ro, si autorul spune la un moment dat intr-o paranteza ca "nu degeaba Patapievici a asemănat Spovedania cu In Cold Blood a lui Truman Capote". nu citisem In Cold Blood, asa ca am facut rost de audiobook si l-am ascultat. voi ati citit cartea asta, v-a placut? de ce e atat de apreciata? doamne, ce peltea lungita! are momente bune, dar trebuia redusa, cred, la o nuvela. mai pe scurt, nu un intreg roman. in care autorul sa descrie viata plicticoasa de la tara din Kansas, ajungand la detalii precum animalele preferate ale uneia dintre victime sau comentariul scrisorii trimise unuia dintre criminali de catre sora lui, facut de un coleg de parnaie pasionat de analiza literara. m-am plictisit monstruos, dar am vrut (sper pentru ultima oara) s-o ascult pana la capat (cartea), pentru ca se vorbeste atat despre ea. n-am vazut filmul. poate o fi mai bun. apropo de asta, facand o comparatie cu o poveste asemanatoare, Onoarea pierdută a Katharinei de Blum Heinrich Boll e cu mult mai interesanta.