Radio Guerrilla:
Quote:
Ce ne mai enerveaza / Draga domnule director de marketing/brand manager care aloci bugete publicitatii pe internet, ai grija de bani. Daca nu esti atent, poti cumpara o atitudine negativa fata de brand-ul tau, vorbe grele, chiar. Nu le mai permite celor care-ti gestioneaza campaniile sa interpuna mecanic mesajul tau intre noi, navigatorii, si pagina pe care vrem sa o accesam. Cand vrei sa vezi ce filme ruleaza, de exemplu, este posibil sa nu vrem sa aflam nimic despre noul deodorant care face si drege. Nu incercati sa ne obligati sa vedem mesajul vostru publicitar. Primul lucru pe care-l facem cand ne agresati este sa cautam acel "X" salvator, cu ajutorul caruia putem scapa repede de ceea ce vreti voi sa ne aratati. Daca "X"-ul salvator este foarte greu de gasit, ascuns cu premeditare de desteptii care s-au ocupat de campanie, credeti-ne, nu ati vrea sa fiti in locul brand-ului vostru. Nu suntem absurzi. Site-urile au nevoie de banii din publicitate - la fel ca si noi - iar voi trebuie sa va promovati produsele/seviciile. Alegeti cu grija metoda. Incercati sa fiti cat mai putin invazivi, daca e. Multumim.
|
Presupun ca toti de aici suntem in asentimentul lor. Strategia acestor tipuri de reclame (agasante din cale-afara) vizeaza obtinerea cat mai multor click-uri (pay per click) - implicit un numar cat mai mare de vizitatori pe site-ul care-si face reclama - si intiparirea brandului in mintea vizitatorilor. Desi campania isi atinge scopul din punctul de vedere al clientului, cred ca imaginea site-ului cinemagia are mult de suferit (nu stiu cat conteaza asta pentru cei care se ocupa de site - sau nu stiu in ce masura aspectul asta e mai important decat sporirea bugetului de pe urma publicitatii).
Cu siguranta sunt si alte modalitati de a mentine reclamele pe site fara ca acestea sa-ti sara-n ochi de fiecare data cand vrei sa accesezi o pagina. Ba mai mult, recent, am observat ca nu-i de-ajuns sa cauti disperat x-ul care ajuta la disparitia reclamei respective, ca-ti mai vin din urma doua-trei, la fel de colorate si insidioase.
Si, da, stiu ca exista Adblock, il si folosesc, dar nu despre asta e vorba.