View Single Post
Old 14 Oct 2012, 09:47   #2
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Am vrut sa vad "In Cold Blood" de ceva vreme si ma bucur ca am gasit un pretext (desi teresul celorlalti nu pare sa fie foarte mare).

Mai multe lucruri mi s-au parut interesante la acest film. In primul rand, desi e facut in 1967, e filmat in alb-negru si arata mai mult cu un film facut cu o decada in urma. In al doilea rand, tema pe care o abordeaza si modul in care o prezinta sunt neobisnuite pentru ceea ce se facea la Hollywood in acea vreme. Sigur, au existat filme americane care au abordat subiecte dificile si inaintea lui ("The Defiant Ones" imi vine in minte...), dar genul acesta de filme cu tematica pentru oameni maturi nu au devenit mainstream decat in anii '70. Si mi se pare mie ca exista si ecouri din filme britanice ale anilor anteriori sau din Noul Val Francez. Cu toate acestea, cu toate stradaniile lui Richard Brooks de a face un film care pare sa fie filmat in epoca in care se petrec intamplarile pe care le prezinta, muzica lui Quincy Jones plaseaza filmul ferm in anii '60, prefigurand ceva mai comercialul "In the Heat of the Night"

Pentru cea mai mare parte a sa, "In Cold Blood" nu este neaparat remarcabil, desi arata foarte bine. Poate fiindca aveam ceva idee despre ce urmeaza sa se intample. Alegerea unor actori mai putin cunoscuti (decat Paul Newman si Steve McQueen, propusi initial), dar foarte talentati, adauga credibilitate si cred ca ne tine mai tare in suspans. Si mai exista cateva scene care rup realismul abordarii, precum cele in care Perry si-o imagineaza pe propria sa mama ca fiind prostituata cu care celalalt ucigas se culca sau cea in care il viseaza pe tatal sau amenintandu-l cu o pusca. Insa filmul devine cu adevarat interesant in ultimele 40-45 de minute, odata cu recreerea crimelor pe care cei doi o comit (intr-un flashback care te tine su sufletul la gura si care cred ca e posibil sa fi socat publicul de la acea vreme) si, mai ales, cu confesiunea lui Perry din final si acel cadru superb in care apa de ploaie este reflectata pe obrazul sau.

THUMBS UP
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif