M-am tot invirtit in jurul subiectului asta gindidu-ma daca e cazul sau nu sa scriu si eu ceva. Tinind cont ca am vazut filmul, demult, si mi-a placut, desi nu am gasit nimic inteligent de spus despre el, poate pentru ca unele filme doar se simt nu se pot si descrie sau isi pierd din intensitate atunci cind incerci sa pui in cuvinte ceva ce ai simtit, ma leg totusi de ultimul subiect dezbatut aici; disponibilitatea de a vedea/revedea filme vechi, consacrate in detrimentul celor mai noi sau a explorarii unor genuri diferite de ceea ce deja consideri ca ai experimentat. Eu una sint de partea lui White sau robertsandu in privinta asta. Chiar ma intriga uneori atita pierdere de energie in favoarea unor filme care vor fi uitate in cit timp? o luna? 2? hai sa zicem un an pentru aia mai ageri la memorie, cind sint filme care ar putea fi analizate cadru cu cadru, cum ar fi vrut cu ceva timp in urma Federico

numai ca nimeni nu s-a bagat in discutii acolo. Sa fie clar ca nu judec pe nimeni sau nu judec timpul nimanui, era o remarca poate pentru ca sint multe luni de cind nu am mai scris nimic aici si dupa ce timp de mai multe luni am vazut maxim 2-3 filme pe luna, in ultima saptamina am vazut 2

niste restante Altman, de acum jumate de an, care la vremea respectiva nu au fost luate in considerare in turneul respectiv, oricum, macar unul din ele ar fi meritat, merita cu virf si indesat sa fie vazut si revazut si ma refer la McCabe si Mrs Miller. Vazind filmele astea 2, al doilea, The long goodbye, n-as putea spune ca ar fi extraordinar, dar mi-a placut gradarea lui, atmosfera, detaliile, amindoua filmele fiind in felul lor un altfel de poem cinematografic, n-am putut sa nu le compar cu celelalte filme vazute in ultimul timp, cele mai multe fiind filme frantuzesti ceva mai noi. Nu le poti alatura nici macar la generic, si ala e lucrat cu o total diferita minutiozitate de Altman. Oricum, ma opresc aici din balmajeala si vreau doar sa spun ca eu una as fi interesata de un turneu cu filme clasice daca se va lua vreodata in considerare asa ceva.