Originally Posted by MariaMona:
Ma enerveaza la culme babele (si nu numai) care vin cu tot felul de sfaturi si idei despre nou-nascuti, superstitii si alte prostii ramase din te miri ce neguri ale veacurilor, gen "nu scoate copilul afara din casa 6 saptamani" sau "scoate-l, dar numai acoperit" sau "sa nu te uiti la un copil daca esti la menstruatie" si alte asemenea... 
|
Mona, treaba aia cu 6 saptamini, e o mare idiotenie, chiar am cunoscut o tipa (am nascut in aceeasi zi, acelasi spital si culmea stateam pe aceeasi strada) care parea normala la cap, dar a tinut de traditia asta si n-a scos fata din casa decit la botez si-atunci cu basma pe fata (botez facut la 6 saptamini daca nu ma insel). Dar la cealalta trebuie sa te contrazic. Nu stiu de uitat, asa e prostie. Dar emotional o femeie nu-i tot ea

pe perioada ciclului, la unele poate se vede mai accentuat, la altele deloc, dar intern se petrece ceva, ce bebelusii fiind mai aproape de inocenta simt. Eu am cunoscut un nene, un fel de vraci modern, care face tincturi din plante, are afacere cu angajati in toata regula. Mi-a spus ca nu le da voie femeilor la menstruatie sa puna mina sa prepare nimic. Unele angajate se simt ofensate de asa o cerere, dar realitatea e ca in leacul ala se transmite ceva din emotia celui care-l prepara, poate de-asta in cazul aceluiasi produs unul functioneaza si altul fabricat in alta parte, nu. Ma refer doar la medicina traditionala, nicidecum la ce se face industrial, acolo ingredientele sint moarte inainte de orice preparare.