View Single Post
Old 21 Aug 2012, 17:00   #695
Twinsen
 
Twinsen
 
Posts: n/a
USL nu avea decât să mărească/reîntregească salariile şi să dea înapoi banii reţinuţi ilegal pensionarilor. Cu un PDL decimat în opoziţie şi un Traian Băsescu prăbuşit în sondaje, nici că ar fi avut nevoie de mare lucru.

"Performanţa" USL a fost că a reuşit să reinventeze PDL-ul şi pe Traian Băsescu, transformându-i în adversari redutabili în perspectiva alegerilor parlamentare de la finalul acestei toamne. În jurul PDL s-au grupat o serie de formaţiuni de centru-dreapta care până la sfârşitul lui august îşi vor formaliza colaborarea într-o alianţă electorală. În plus, democrat-liberalii şi-au rezolvat, cel puţin pentru moment, problema prezidenţiabilului, Mihai Răzvan Ungureanu fiind agreat pentru o candidatură la prezidenţiale, fie că vor fi acum, fie la termen, peste doi ani.

Cât îl priveşte pe Traian Băsescu, dincolo de calculele politicii interne, USL a reuşit să distrugă un mit pe care, cu migală, şi PSD, şi PNL l-au construit în ultimii ani: că nimeni nu îl bagă în seamă. Când Jose Manuel Barroso, Angela Merkel sau Viviane Reding sar în ajutorul său, iar administraţia Obama îşi trimite un emisar special la Bucureşti, e un pic cam greu să mai spui că nu face nici două parale.

Articol complet: http://www.gandul.info/puterea-gandu...litica-9956904
  Reply With Quote sendpm.gif